Over mij

Hier is het werk te vinden wat ik sinds 1999 ten uitvoer breng, wat betreft mijn artistieke leven. Mayamba Art is een opzet in continuïteit om aan u mijn talenten te laten zien en met u te delen. Hier kunt u ook een paar van mijn gedichten lezen.
Mijn talenten zijn:
• Beeldend kunstenares
• Dichteres
• Danseres
• Percussioniste

Tijdlijn

Portret van Mayamba, getekend door beeldend kunstenaar Leo Haegens.

1963: Geboren in Angola

1993: Geëmigreerd naar Nederland

Augustus 2008: Verhuisd naar Haarlem

1999: In 1999 begon ze beeldende kunst te beoefenen als auto-didact. Later, onder leiding van verschillende Nederlandse meesters, heeft Mayamba haar talent verder ontwikkeld.
Portrettekenen en schilderen bij Jackeline Bakker in Alkmaar.
Intuïtief tekenen bij Rien van Holland uit Heerhugowaard.
Bij Artiance onder professionele leiding van Martina Otto en Ivon Spee, heeft ze de cursus Acryl schilderen en de vooropleiding voor de kunstacademie gevolgd.
In 2005 en in 2008 deed ze mee met de landelijke wedstrijd van “Talenspalet”.
In 2005 werd ze geclassificeerd op de voorrondes in de regio Hoorn.
Haar werk, over een fragment van het boek van Hafid Bouazza “Paravion”, hing de hele zomer van 2005 in het CODA Museum in Apeldoorn.
Naast beeldend kunstenares, is ze dichteres, danseres, en percussioniste.

2005-2008: In 2005 en in 2008 deed ze mee aan de landelijke wedstrijd van “Talenspalet” in Hoorn. In 2005 werd ze ingeschreven in de voorwedstrijd. Ze werd geselecteerd voor de laatste wedstrijd en haar winnende kunst was sinds die zomer tentoongesteld in het CODA Museum in Apeldoorn.

Techniek

Haar stijl is expressief-figuratief met veel aandacht voor het contrast in de compositie. Ze gebruikt olie- en acrylverf en houtskool op papier, canvas en paneel. Soms maakt ze combinaties van collages, houtskool in combinatie met chinese inkt, krijt of potlood. Ze stelt haar scenario’s vast, kleurrijk en doorschijnend en denkt groots. Ze houdt van het vak en werkt tegenwoordig op zelf voorbereid paneel. Ze combineert haar tentoonstellingen met keramische sculpturen die ze sinds 2020 maakt.

Inspiratie

Mayamba haalt haar inspiratie uit de Natuur. 
Haar kunstwerk moet dan verzekerd zijn van de ‘x factor’, een combinatie van warmte en mystiek die toch vaak ongrijpbaar is voor het oog. Zij blijft niet hangen bij een onderwerp. Daar is haar fantasie te immens voor. Van bloemen tot menselijke vormen van het leven. Haar kleurgebruik hangt van haar stemming af. Van felle, frisse kleuren tot in bruine tinten met veel licht. De kleuren van ‘Moeder Natuur’.